Вт, 16-04-24, 10:18
Приветствую Вас Гость
Главная | Регистрация | Вход
НАДЕЖДА - ПРЕДПРИНИМАТЕЛЯМ

Главная » 2011 » Март » 26 » Податкова дозволила не носити щомісяця пусті декларації
06:32
Податкова дозволила не носити щомісяця пусті декларації
  • Податкова дозволила не носити щомісяця пусті декларації
П'ятниця, 25 березня 2011, 17:27
Податковi агенти, якi не мають найманих працiвникiв та не здiйснюють нарахувань доходiв фiзичним особам, можуть не подавати щомiсячну декларацiю з податку з доходи фiзосiб,
Про це повiдомила прес-служба Державної податкової служби України (ДПСУ) у п'ятницю, повідомляє Інтерфакс-Україна.
На веб-сайтi ДПСУ оприлюднено вiдповiднi листи голови вiдомства Вiталiя Захарченка до регiональних органiв податкової служби.
Згiдно з листами, скасовано також штрафнi санкцiї до юридичних осiб та фiзичних осiбм-пiдприємцiв у зв'язку з порушенням строкiв подання вищезазначеної податкової декларацiї за минулi звiтнi перiоди (сiчень-лютий 2011 року).
"Податковi агенти, якi не мають найманих працiвникiв та не здiйснюють нарахувань доходiв фiзичним особам у звiтному мiсяцi, можуть не подавати до податкового органу декларацiю з податку на доходи фiзичних осiб за вiдповiдний звiтний перiод", - зазначається в прес-релiзi.
Такi заходи вжито, щоб уникнути додаткового навантаження на платникiв податкiв i витрат часу, пов'язаних iз заповненням та поданням вищезазначеної звiтностi.
Така норма дiятиме до внесення вiдповiдних змiн до Податкового кодексу України або ухвалення нових нормативно-правових актiв.
Як повiдомлялося, застосування такої форми декларування цього податку iнiцiювало мiнiстерство фiнансiв. Ця iнiцiатива регулюється нормами ст.176 Податкового кодексу України.
Згiдно з цими нормами, особи, якi мають статус податкових агентiв, мають щомiсяця подавати до органiв податкової служби за мiсцем реєстрацiї податкову декларацiю з податку на доходи фiзичних осiб за формою, встановленою центральним податковим органом, про загальнi суми доходiв, нарахованих (виплачених, наданих) на користь платникiв податкiв, i загальнi суми податку на доходи фiзичних осiб, утриманi з цих доходiв, а також обсяги перерахованого податку до бюджету.
П
одатковим агентом з податку на доходи фiзичних осiб, вiдповiдно до Податкового кодексу, є юридична особа (її фiлiя, вiддiлення, iнший вiдокремлений пiдроздiл), самозайнята особа, представництво нерезидента-юрособи, незалежно вiд органiзацiйно-правового статусу та способу оподаткування iншими податками та/або форми нарахування доходу (у грошовiй або негрошовiй формi).
ДПСУ на перiод прийняття податкової декларацiї з податку з доходiв фiзосiб, для усунення черг у податкових iнспекцiях, збiльшила робочий день iнспекцiй та передбачила їх роботу також у вихiднi днi.
 
Категория: Новости Законодательства Украины | Просмотров: 650 | Добавил: Надежда | Теги: налоговая декларация, Украина, налоговый кодекс, законы
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Категории раздела
В порядке информации [589]
О разном
Новости [89]
Телепрограмма [1]
ПРЕДПРИНИМАТЕЛЯМ [8]
Лента новостей [1]
Новости Законодательства Украины [9]
Поиск по сайту
Календарь
«  Март 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Copyright MyCorp © 2024Хостинг от uCoz