Чт, 09-05-24, 21:16
Приветствую Вас Гость
Главная | Регистрация | Вход
НАДЕЖДА - ПРЕДПРИНИМАТЕЛЯМ

Главная » 2010 » Март » 30 » Держкомпідприємництво: Декларативний принцип передбачає відповідальність і чиновника, і підприємця
23:27
Держкомпідприємництво: Декларативний принцип передбачає відповідальність і чиновника, і підприємця
Держкомпідприємництво: Декларативний принцип передбачає відповідальність і чиновника, і підприємця

31.03.2010 | 14:00 | Прес-служба Держкомпідприємництва
30 березня за участю Голови Держкомпідприємництва Михайла Бродського відбулася нарада з представниками центральних органів виконавчої влади для визначення переліку дій щодо здійснення господарської діяльності, видів такої діяльності, які можуть проводитися за декларацією відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства.
 
Йдеться про Закон України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» та постанову Уряду «Про Порядок повідомлення адміністратора або дозвільного органу про відповідність матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства», до яких необхідно внести зміни.
 
 За словами Михайла Бродського, політична воля щодо прийняття змін до вказаних документів є. «Буду доповідати Миколі Азарову як працюють міністерства і відомства, як допомагають підприємцям переходити на декларативний принцип, застосування якого допоможе зекономити і час, і кошти суб’єктів господарювання».
 
 Водночас він підкреслив, що потрібно на практиці реалізувати закон про дозвільну систему, але підходити до застосування декларативного принципу обережно. Адже в Україні є багато випадків, коли корисні, загалом, для бізнесу нормативні акти використовують фірми-одноденки з метою обійти закон і нажитися.
 Слід також врахувати всі аргументи «за» і «проти», щоб декларативний принцип у веденні господарської діяльності (без отримання дозволу) не завдав шкоди здоров’ю населення та навколишньому природному середовищу.
 
Під час наради зазначалося, що впровадження декларативного принципу в Узбекистані 2007 року було дуже ефективним. Зокрема, це проявилося в тому, що підприємці стали втричі менше витрачати коштів і вдвічі менше часу при започаткуванні свого бізнесу. В ході обговорення представники міністерств і відомств підкреслили, що в законі при застосуванні декларативного принципу має бути прописана відповідальність і чиновника, і підприємця.
 
 Часто зловживають службовим становищем посадові особи, однак і підприємці нерідко ідуть на обман - подають недостовірні дані про матеріально-технічну базу, що повинна відповідати вимогам законодавства. Санкції до таких підприємців під час виявлення порушення незначні – штраф у розмірі 340-680 гривень. Сплатив цей штраф і продовжує працювати далі. А ось в Англії, за подання недостовірної інформації передбачені дуже жорсткі санкції – не лише великий штраф, а й закриття бізнесу. В Україні підприємці хочуть і спростити ведення бізнесу, і не нести належної відповідальності за порушення. Тому в законі слід чітко визначити суворе покарання за подання недостовірної інформації в декларації.
 
 Відповідальні працівники міністерств та відомств мають за тиждень надати пропозиції щодо внесення змін до закону про дозвільну систему і постанови Уряду, на підставі яких має запрацювати механізм декларативного принципу. Ці пропозиції фахівці Держкомпідприємництва узагальнять і передадуть на розгляд до Кабінету Міністрів України.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=243341764&cat_id=35884
 
Категория: В порядке информации | Просмотров: 676 | Добавил: Надежда | Теги: Україна, дозвільна система, закон, Зміни, Держкомпідприємництво
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Категории раздела
В порядке информации [589]
О разном
Новости [89]
Телепрограмма [1]
ПРЕДПРИНИМАТЕЛЯМ [8]
Лента новостей [1]
Новости Законодательства Украины [9]
Поиск по сайту
Календарь
«  Март 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Copyright MyCorp © 2024Хостинг от uCoz