Пт, 17-05-24, 11:55
Приветствую Вас Гость
Главная | Регистрация | Вход
НАДЕЖДА - ПРЕДПРИНИМАТЕЛЯМ

Главная » 2009 » Июль » 9 » Ющенко розповів про небезпеку для України
15:08
Ющенко розповів про небезпеку для України

Ющенко розповів про небезпеку для України

Президент України Віктор Ющенко наголошує, що зміни до закону про вибори президента у пропонованій сьогодні редакції є небезпечними для демократії в нашій країні та прозорих виборів Глави держави. Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у Рівному, - повідомили ZAXID.NET в прес-службі Президента України Віктора Ющенка.

"Законопроект у цьому контексті є небезпечним для демократії в Україні. На мій погляд, він відкидає нас на 3-4 роки назад і робить більш закритою систему виборів Президента", - сказав Віктор Ющенко. На переконання Глави держави, цей закон, як і заветований ним закон про всенародний референдум, є таким, що "робить серйозну атаку на демократичні, зокрема, політичні процеси в Україні".

Говорячи про небезпеку прийняття пропонованої редакції закону про вибори президента, Глава держави зокрема відзначив принцип формування виборчих комісій, де преференцію мають політичні сили, представлені в парламенті. Віктор Ющенко нагадав, що йдеться про всенародне обрання президента - і аж ніяк не "про якісь партійні прожекти". "Очевидно партійний принцип формування комісій по обранню президента вже є тенденційним, і це говорить про те, що дві політичні партії продовжують свою гру, роботу щодо того, як навіть непартійне завдання - вибори президента - зробити партійним", - констатував Віктор Ющенко.

Ще одним зауваженням до законопроекту Глава держави назвав передбачений у ньому порядок судового супроводу на всіх етапах виборів. На його переконання, зафіксовані в законопроекті позиції з цього питання не відповідають чинному законодавству.

Віктор Ющенко також зазначив, що "не посилює демократичність виборчого процесу" відсутність можливості у того чи іншого кандидата оскаржити рішення про зняття його з перегонів. Так само викликають питання тези про те, що суперечки по процесу та результатам виборів мають направлятися на розгляд до одного суду. "Чому звужується судове поле? Чому правоохоронна діяльність стає обмеженою і по суті набуває ознак політичного скерування?" - запитав Віктор Ющенко. "Це не є правильне рішення. Тому не можна вважати, що цей закон посилює прозорість і демократичність обрання президента".

Говорячи про зауваження до законопроекту про референдум, Віктор Ющенко зокрема відзначив його норму, згідно з якою на всенародний референдум виносяться питання, які за Конституцією не є його предметом. Президент нагадав, що з цього приводу є відповідне роз'яснення Конституційного Суду.

Серед зауважень до Закону, які назвав Президент, - процедура, згідно з якою при зборі більше трьох мільйонів підписів Президент зобов'язаний призначити через 7 днів проведення референдуму. "На мій погляд, тут допускається велика правова неточність", - сказав В.Ющенко.

Ще одним зауваженням до Закону він назвав запропонований у ньому порядок затвердження результатів референдуму. З цього приводу Глава держави наголосив, що фактично всенародний референдум є заходом, який має дати результат прямої дії і не потребує затвердження. "На мій погляд, це грубе порушення Конституції, тому я не можу підписувати такого роду Закон", - сказав Віктор Ющенко.

"Я наполягаю на одному: Закон про вибори, як і Закон про референдум повинні забезпечувати демократичний поступ країни, чітке виконання Конституції і законів - з одного боку, з іншого - впровадження демократичних процедур, а не відхід від них і формування через призму поглядів двох політичних сил самої процедури виборів і референдуму, затвердження їхніх результатів тощо. Це мене найбільше турбує в зазначених двох законопроектах", - сказав він.

 

На думку Глави держави, у законопроектах спостерігається "великий тенденційний підхід двох політичних партій". "Це документи під дві політичні сили", - вважає він.
Категория: В порядке информации | Просмотров: 542 | Добавил: Надежда | Теги: закон, вибори, президент
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Категории раздела
В порядке информации [589]
О разном
Новости [89]
Телепрограмма [1]
ПРЕДПРИНИМАТЕЛЯМ [8]
Лента новостей [1]
Новости Законодательства Украины [9]
Поиск по сайту
Календарь
«  Июль 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Copyright MyCorp © 2024Хостинг от uCoz