Чт, 09-05-24, 15:32
Приветствую Вас Гость
Главная | Регистрация | Вход
НАДЕЖДА - ПРЕДПРИНИМАТЕЛЯМ

Главная » 2009 » Февраль » 5 » До Землі наблизилася двохвоста комета.
23:51
До Землі наблизилася двохвоста комета.

До Землі наблизилася двохвоста комета. Спостерігати світило можна весь лютий

За межами міст комету можна буде побачити неозброєним оком

Комета Лулін наближається до Землі, і до кінця лютого її яскравість досягне максимуму - за межами міст комету можна буде побачити неозброєним оком. На фотографіях у комети видно два хвости, проте, як пояснив старший науковий співробітник Астрономічного інституту імені Штернберга МГУ Володимир Сурдін, це не більше ніж ілюзія, інформують РИА "Новости".

Комета була відкрита ще в липні 2007 року двома астрономами Цюань Чжі Є і Чи Шен Лінь і отримала назву на честь тайваньської обсерваторії Лулін, де працював один з них.

"Лише зараз вона стала доступна звичайним аматорам астрономії з біноклями і простенькими телескопчиками. До кінця місяця її стане зовсім добре видно. За розрахунками, на хорошому заміському темному небі можна її буде побачити без оптики", - сказав Сурдін.

Щонайближче до Землі - на відстань близько 60 мільйонів кілометрів - комета підійде 24 лютого, і буде, згідно розрахункам, видна на небі у вигляді зірки п'ятої величини.

Коментуючи повідомлення, що ця комета унікальна, оскільки володіє двома хвостами, Сурдін сказав, що це умовність. Насправді видно, що в двох напрямах витягнутий її хвостик. Насправді це один і той же хвіст, тільки він так зігнувся, що в проекції наче перехлеснув її. Вона ж летить по кривій орбіті - хвіст так завернувся, що ми його з двох сторін одночасно бачимо.

Він відзначив, що у ряді випадків у комет можуть бути два хвости, направлених в один бік, але декілька що розходяться по напрямах - газовий і пиловий.

"У цієї комети, судячи з фотографій, пиловий хвіст", - сказав астроном.

Він розповів, що ця комета рухається по параболічній орбіті і, швидше за все, прийшла з далекого куточка Сонячної системи. "Комети "живуть" дуже далеко від області, зайнятої планетами. Всі планети близько від Сонця, а комети далеко, інакше б вони не збереглися", - сказав учений.

Проте, сказав Сурдін, існує вірогідність проникнення в Сонячну систему комет з міжзоряного простору. Такі комети повинні володіти розімкненою гіперболічною орбітою, проте поки жодної такої комети не було виявлено.

До речі, в жовтні минулого року ми писали вже про те, що канадські астрономи виявили нову комету, яку також можна буде спостерігати в 2009 році.

http://www.newsru.ua/world/04feb2009/kometkali.html

Категория: В порядке информации | Просмотров: 582 | Добавил: Надежда
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Категории раздела
В порядке информации [589]
О разном
Новости [89]
Телепрограмма [1]
ПРЕДПРИНИМАТЕЛЯМ [8]
Лента новостей [1]
Новости Законодательства Украины [9]
Поиск по сайту
Календарь
«  Февраль 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Copyright MyCorp © 2024Хостинг от uCoz