Чт, 02-05-24, 15:03
Приветствую Вас Гость
Главная | Регистрация | Вход
НАДЕЖДА - ПРЕДПРИНИМАТЕЛЯМ

Главная » 2008 » Апрель » 26 » У Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь
16:56
У Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь

У Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь

Вогонь має дивовижну властивість - 
він абсолютно не пече

В храмі Гроба Господнього в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь.

Вогонь спалахнув завдяки молитвам про диво патріарха Єрусалимського Феофіла і тисяч прочан, що заполонили цього дня храм Гроба Господнього, площу перед ним і прилеглі вулиці.

Святий вогонь з’явився в Кувуклії - каплиці всередині храму, над кам’яним ложем, на якому покоїлося у Велику суботу Тіло Христа. Патріарх Феофіл був у Кувуклії один, без будь-яких засобів для штучного отримання вогню.

Щойно очікуване щорічно напередодні Великодня диво сталося, патріарх Єрусалимський одразу ж передав Благодатний вогонь вірянам, що зібралися у Кувуклії.

Сходження Благодатного вогню залишається нез’ясовною таємницею, християни вірять в його чудесне, божественне походження. Причому, за історичними свідченнями, вогонь з’являється в Кувуклії тільки якщо молитву править православний патріарх.

Церемонія отримання Благодатного вогню (літанія) починається на світанку і складається з цілої низки ритуалів.

Старшини православної арабської молоді, сидячи на плечах один в одного і скандуючи "немає віри, окрім віри Православної, Христос - справжній Бог", просять Господа дарувати віруючим Благодатний вогонь. Вважається, що Спаситель сприймає і таке, нестримане, по-дитячому наївне, але щире звернення.

Усередині храму також проходять урочисті процесії вірменського, коптського і сирійського духівництва. Їх традиційно супроводжують кавваси (вартові в турецькій формі, які з давніх давен винаймалися для охорони християнських процесій). Під час просування крізь натовп кавваси стукають об кам’яні плити храму спеціальними палицями, які мають право пустити в хід для наведення ладу в натовпі. Їх виважені дії, разом з галасливою поведінкою православних арабів, створюють неповторну атмосферу ритуального свята.

Опівдні від Єрусалимської патріархії починається Хресна хода до Гроба Господнього, яка завершується перед входом до Кувуклії. У печеру вносять велику лампаду, в якій має загорітися вогонь і 33 свічки (за кількістю років земного життя Спасителя).

Єрусалимський Патріарх традиційно входить всередину Кувуклії в одному полотняному підряснику - щоб було видно, що він не проносить з собою в печеру сірники або ще щось, за допомогою чого можна добути вогонь. Потім вхід до каплиці опечатують - і настає напружена тиша в очікуванні дива сходження Благодатного вогню. Вважається, якщо вогонь не зійде, це стане жахливою ознакою для всього людства, а ті, хто перебуватимуть в храмі, загинуть.

Зазвичай, очікування триває від декількох хвилин до декількох годин. На цей час в храмі гасять світло. Тримаючи в руках незасвічені пасхали (великі зв’язки святкових свічок), присутні моляться, каються в своїх гріхах і просять Госопода дарувати Благодатний вогонь.

Через якийсь час в храмі з’являються нез’ясовні сполохи світла, які немов стікають по стінах і колонах вниз, а з отвору в куполі храму на Гроб Господній опускається вертикальний широкий стовп світла.

Після цього в Кувуклії займається Благодатний вогонь - і патріарх Єрусалимський передає його присутнім в храмі.

Віряни, що стоять в перших рядах, запалюють від нього свої свічки - і вогонь блискавично передається від однієї людини іншій. Більшість тримають в руках по декілька свічок, так що невдовзі храм починає просто сяяти вогнем. Людей охоплює ейфорія - і багато умиваються Благодатним вогнем.

Цікаво, що перший час вогонь має дивовижну властивість - він абсолютно не пече, повідомляє ICTV.
http://gpu.ua/index.php?&id=224439
Категория: Новости | Просмотров: 784 | Добавил: Надежда
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Категории раздела
В порядке информации [589]
О разном
Новости [89]
Телепрограмма [1]
ПРЕДПРИНИМАТЕЛЯМ [8]
Лента новостей [1]
Новости Законодательства Украины [9]
Поиск по сайту
Календарь
«  Апрель 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Copyright MyCorp © 2024Хостинг от uCoz